Le Moulin du Gué
 

Accomodatie

Onze kamers

 

Een woordje uitleg over de indeling van onze kamers :

Alle kamers zijn gelegen op de eerste verdieping en via een draaitrap bereikbaar.

Kamer 1 La cascade  (verwijzend naar de waterval in de tuin)
 • Dit is een gezinskamer, gelegen aan de achterkant van het huis.
 • U kijkt uit over de tuin en de rivier.
 • Dit is een kamer met 2 aparte slaapkamers en 1 badkamer. De kamers zijn niet onderling verbonden. U kan over de nachtgang van de ene kamer naar de andere.
 • Ze liggen uiteraard wel vlak bij elkaar.          
 • In de ene slaapkamer staat een 2-persoonsbed en kast.
 • De andere kamer is uitgerust met 1 stapelbed en kastjes.
 • Er is dus 1 badkamer met douche, lavabo en toilet.

gezinskamer 1

 
Kamer 2 La Campagne  (u bent tenslotte op de "boerenbuiten")
 • Gelegen aan de voorkant van het huis.
 • Het eerste wat u 's ochtends ziet als u de luikjes opent, zijn de koetjes die in de weide aan de overkant staan te grazen!
 • De kamer is bemeubeld met twee 1-persoonsbedden en kast.
 • Er is een eigen badkamer met douche, lavabo en toilet.

kamer 2 

 
Kamer 3 La Vignoble  ( de wijngaard, behoeft geen uitleg)
 • Deze kamer is gelegen aan de voorkant van het gebouw en kijkt uit over de tuin van onze buurman aan de overkant van de straat, en over de velden waarin de Charollais-koetjes grazen.
 • De kamer is eveneens bemeubeld met een 2-persoonsbed en kast.
 • Ook hier een privé-badkamer met douche, lavabo en toilet.

kamer 3

 
Kamer 4 Les Roches (omwille van de rotsachtige bodem hier)
 • Dit is een kamer gelegen aan de achterkant, die uitkijkt over de tuin en de rivier.
 • Hier staat 1 2-persoonsbed en kast.
 • Er is een badkamer met douche, lavabo en toilet.

kamer 4
 


 

Gezellige ontspanningsruimte

Ontbijtruimte

Voor de gasten van onze kamers, hebben wij een gezellige ruimte voorzien waar zij ’s ochtends van een heerlijk ontbijtbuffet kunnen genieten.

ontbijtruimte

U kan er vrij gebruik maken van een ijskast, koffiezet, waterkoker voor thee en magnetron voor eventueel opwarmen van papflesjes of babyvoeding. Bestek, servies en glazen zijn voorzien.
Indien u wenst kan u ’s avonds van de ruimte gebruik maken om in de knusse zithoek een goed boek uit onze bib te lezen, informatie uit de streek op te zoeken om uw volgende dag al te plannen, of aan de tafels een gezelschapspelletje te spelen met de kinderen. Of voor een gezellig onderonsje met de vrienden of andere gasten.

Drank kan u verkrijgen in onze bar.

 

Bar en Restaurant

Wij baten ons eigen Bar-Restaurant uit. Vanaf donderdag tot zondag kan u tussen 12u-14u een hapje eten, 's avonds zijn wij elke dag behalve maandag en dinsdag tussen 18u en 21u actief in de keuken. In onderling overleg kan er voor de kamergasten eventueel wel een menuutje klaargemaakt worden volgens de formule "tables d'hotes". Gelieve dit vooraf te melden aub. Tijdens lange zomeravonden blijft de bar uiteraard langer open! Het is dan heel gezellig vertoeven op het terras langs de river.

In het restaurant serveren wij een een mengeling van Belgische gerechten en streekprodukten. U kan hier zowel genieten van een lekkere frit met stoofvlees, als van de heerlijk malse entrecôte van het Charollais-rund waarvoor de streek hier zo bekend staat. En in de winter staat er hutsepot op het menu! Menu's variëren tussen 11 en 28 euro per persoon. Zowel vlees als vis verkrijgbaar.

Wij hebben verschillende lekkere wijntjes op onze kaart staan.

foto van bar

Tuin en terras

tuin

 

In onze tuin staan speeltuigen voor de kinderen. U kan hiervan vrij gebruik maken. Wij rekenen er wel op dat de ouders een oogje in het zeil houden.

spelen in de rivier  zandbakzaaaalige ligstoelen!  barbeque


Voor de gezellige zomeravonden nodigen wij u graag uit op ons terras langs de waterkant waar u een lekker biertje kan nuttigen of kan genieten van een heerlijk flesje wijn.

terras
Want genieten staat in ons Bourgondisch huis op de eerste plaats!
 

Fiets- en motorstalling

Voor fanatieke fietsers die Bourgondië graag op hun stalen ros willen gaan verkennen zullen wij plaats voorzien waar zij hun fiets kunnen stallen. Hier zullen ook wat sleutels en materiaal ter beschikking staan om pech te verhelpen of bandjes te vervangen e.d. Iedereen is wel zelf verantwoordelijk voor zijn eigen materiaal (en dat van de collega-fietsers).
De streek leent er zich heel goed toe om te fietsen. Zowel op vlak terrein (oude spoorweg bedding) als glooiende heuvels en zelfs een klimmetje tot 1000m op een kleine 40 km! Wij hebben zelf routes uitgestippeld en er zijn boeken over fietsen in Bourgogne aanwezig!

lustige fietsers 1  lustige fietsers 2
Pret verzekerd en het prachtige landschap krijgt u er gratis bij!  

motards

Maar ook Motards zijn bij ons zeker welkom! Wij hebben zelf altijd een motor gehad, en kennen dus het plezier om mooie baantjes uit te zoeken! En die zijn er hier in overvloed! Hier kan je nog rustig rondrijden zonder files of druk verkeer en genieten van het landschap! Routes uit de streek beschikbaar!

Onze visvijver.

vijver

Sinds januari 2011 kunnen wij onze gasten een extra toets aanbieden;

Een prachtig terrein, gelegen op wandelafstand van onze chambres d'hotes waar u naar hartelust kan gaan genieten van de rust en de stilte die deze streek te bieden heeft. Op het terrein is een grote visvijver gelegen.

Wij hebben vismateriaal ter beschikking (basismateriaal) voor wie graag een lijntje wil gaan uitsmijten. Meer ervaren hengelaars kunnen zelf hun materiaal meebrengen! Er zitten een paar grote karpers op de vijver! veel geluk bij de vangst!

Maar ook voor de niet-vissers nodigt het domein uit om er te gaan pick-nicken of gewoon te genieten van de stilte en de rust, puur natuur!

Onze tarieven

Kamers met ontbijt

De kamers worden vanaf 16u vrijgegeven en dienen op de dag van vertrek voor 11u verlaten te worden.

Voor de overnachtingen aanvaarden wij geen creditcards. Gelieve contant af te rekenen ter plaatse.

Kamers Prijs/nacht
1-persoonskamer 55 €
2-persoonskamer 65 €
4-persoonskamer
Gezinskamer met 2 slpk.
85 €

Vanaf reservaties voor meer dan 3 nachten kunnen wij u een korting van 10€ aanbieden op de overnachting.

Er wordt in het ganse huis gratis WIFI aangeboden.

Honden zijn niet toegelaten in de kamers.

Er geldt een algemeen rookverbod, in ons huis mag nergens gerookt worden.

Bibliotheek met strips en boeken aanwezig, een kast met gezelschapsspelletjes, toeristische info over de streek.

Wij  hebben een fietsenstalling voorzien. U kan uw stalen ros veilig achter slot en grendel wegzetten. Wij hebben verschillende routes uitgestippeld en er zijn boeken met fietroutes in gans Bourgogne beschikbaar.

Tevens boeken van wandelroutes ter beschikking! Hier in het dorp, voor onze deur vertrekken er al 5!

Ook motorrijders zijn bij ons zeer zeker welkom! De motor kan in de garage onder dak en achter slot gestald worden. Het is een prachtige streek om met de motor te gaan ontdekken! De routes die wij uitgestippeld hebben zijn ook best met de motor te doen! Gedetailleerde kaarten van de streek hier gratis ter uwer beschikking gedurende uw verblijf